Hondenuitlaatservice

Hoe werkt de uitlaatservice van Kiek Ins ?

Kennismakingsgesprek                                                                                                

Voordat een hond mee kan met Kiek Ins vind er eerst een kennismakingsgesprek bij uw thuis plaats. Tijdens deze kennismaking stel ik vragen zodat ik de voor mij van belang zijnde informatie over de hond kan inwinnen. Verder spreken we af op welke dagen de hond mee zal gaan. Bij voorkeur gaat de hond op een vaste dag en tijdstip mee om zo de rust in de roedels te waarborgen.

Voor wie?

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent uw hond voldoende beweging te geven of u gunt uw hond het lopen in een roedel dan kan Kiek Ins hierin voorzien. Het lopen in een roedel is intensief voor de honden, ze trainen en onderhouden hun sociale vaardigheden. Ze zijn weer even echt hond. Honden kunnen mee vanaf 12 weken tot aan hun oude dag. Pups die mee gaan lopen niet de hele wandeling mee, afhankelijk van het ras en grote worden ze stukken gedragen of zitten ze in een speciale hondenbuggy.

De roedels zijn vaste roedels die wekelijks in dezelfde samenstelling lopen. De groepen variëren van grote, afhankelijk van de samenstelling van de groep. De groep zal uit maximaal 15 honden bestaan. Van de honden wordt verwacht dat ze sociaal zijn naar soortgenoten en dat ze de basiscommando’s kennen.

De Wandelingen  

De wandelingen vinden plaats op het Rozendaalse Veld of in een ander losloopgebied in Velp of Arnhem. De honden worden thuis opgehaald (zie vervoer). Zodra de hond thuis wordt opgehaald krijgt de hond een penning aan de halsband met het 06-nummer van Kiek Ins erop. De wandelingen duren minimaal 60 minuten. Na de wandeling krijgen de honden de gelegenheid om te drinken voor ze weer de bus ingaan. Zowel tijdens de rit naar de wandellocatie toe als tijdens de wandelingen wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk rust in de groep. Elke hond moet zich op zijn gemak voelen in de groep.

Het vervoer

De honden worden thuis opgehaald met de bus van Kiek ins. De bus is voorzien van 1 mechanische dakventilator en 1 elektrische dakventilator welke aangesloten is op een extra accu. De bus is ingericht met 4 benches, 2 kleine en 2 grote. Bovenop de benches is ruimte voor honden en voor de benches is ruimte voor honden. Voor deze inrichting is gekozen zodat er voor elke hond een plekje naar zijn/haar wens is. Sommige honden vinden het vervoer in een bench erg fijn terwijl er ook honden zijn die dit juist niet fijn vinden. De honden die niet in een bench zitten worden kort aangelijnd. In de bus is voldoende drinkwater aanwezig om na de wandeling te kunnen drinken.

Comments are closed.